Dunia

flori de camp, sirop de zmeura, curcubee, oameni si carti

Mozart si S. Oliver

Am fost in vizita la Mozart, cu doua secole intarziere, absenta compozitorului intampina. Rapid am strabatut camerele, am poposit doar in fata unor gemulete din perete. Parul micutului Mozart…
Muzeele nu ma atrag, dupa ce am acceptat simulacrul unui camin vetust, mi-am lasat capul pe spate intr-un hohot de ras, si i-am soptit prietenei mele sa mergem sa vedem cum o duce si Oliver, S. Oliver, magazinul fiind imediat langa.
Azi furai un pui de somn, baie de soare, efect de vara „vorbitoare” intr-un sezlong acoperit de-o paturica. La 1800 de metri altitudine, motaitul imediat dupa o supa imi redestepta o valva de scolarita. Avusei povetele mamei intr-o ureche, o desteptare in cucurigul pasarilor de curte, o neliniste a unei lectii nu prea bine invatate.
Nu ma pierd, ma culeg, stabilesc sa fiu om.

Anunțuri

Filed under: Trăiri afective ale mele

4 Responses

 1. Dan spune:

  De ce nu scrii Dunia mai mult? Sa scrii pentru altii, ca sa-i linistesti, sa-i imbogatesti. Ca altfel ajungi la 58 de toamne, cum spune un clasic, si incepe sa-ti para rau ca n-ai citit mai mult, ca n-ai scris mai mult. Si te apasa din fata ceva ce stii ca se apropie si din spate tot ce-ai adunat intr-o viata, bun sau rau. Mai mult rau, ca altfel nu te-ar apasa. Citez din citate din Heidegger si Ionesco, via Liiceanu.

 2. ddunia spune:

  @Dan
  Am 25 de veri si regret k nu scriu mai mult! Dar am si eu un plan…:)
  Cu blogul asta, nu considerati k deja scriu pt altii? Ce anume ati citit din Liiceanu?

 3. Dan spune:

  52 erau adevarat toamne, 25 sunt chiar primaveri. Sa scrii cum spunea profesorul tau. Am avut si eu o intalnire iarna asta cu profesorul care ne-a slefuit viitorul, mie si lui Costel. Si altora. Poate am sa scriu despre el pe blogul meu. Liiceanu? Termin acuma Scrisorile … Daca stiam de la inceput de 25 de ani poate foloseam si eu distanta pluralului. Dar acuma faptu’i consumat.

 4. ddunia spune:

  @Dan
  Ne lipsim de distanta pluralului:)
  Astept sa citesc si Revederea ta …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: