Dunia

flori de camp, sirop de zmeura, curcubee, oameni si carti

Eleganta nu mutileaza indemanarea

Am cautat cateva poze cu femei scriitoare elegante. Datorez aceasta cautare frustrarilor. Si caut oarecum sa-mi construiesc o aparare.
Eleganta si frumusetea se regasesc si in activitati cu preocupari intelectuale. Frumusetea nu este handicap, iar eleganta nu mutileaza indemanarea. Femeile astea o dovedesc, ele constituie apararea mea, desi esafodajul apararii se clatina, caci ma consider o lasa ca folosesc fapte istorice in loc sa stau dreapta in tinuta si sa iau atitudine atunci cand ma matrasesc mintile obtuze. Dar va poftesc sa admirati.

Reclame

Filed under: Trăiri afective ale mele

18 Responses

 1. Monica spune:

  Un lucru au in comun fotografiile astea: sunt antice. In acele vremuri, eleganta era scrisa in codul genetic al femeii, pe cand azi vulgaritatea e la moda.
  Cand o femeie acorda o atentie deosebita exteriorului, primul gand al celor care o privesc nu e tocmai in favoarea calitatilor ei intelectuale.
  Totusi, in contextul descris de tine, ai alte asteptari de la oamenii pe care ii intalnesti acolo. Sau nu.

 2. dunia spune:

  @Monica

  Nu sunt tocmai antice, si poate oricine sa mai adauge altele, eu asta gasii pe internet.

  Am asteptari de la oameni in general, caci omul inseamna judecata, ratiune, formulare de ganduri, constiinta, bun simt, suflet.
  Iar oamenii intalniti in contextul descris de mine ar trebui sa fie mai sprinteni in gandire si sa nu se lase ademeniti de comoditatea cliseului.

 3. Dan spune:

  In concluzie sa fii iubita Duduca, sa ai noroc si sa-ti traiasca Mara!!

 4. Vladimir B. spune:

  Eleganţa ţine şi de aşezarea bună a duhului!

  Alexandru Paleologu relatează despre Dan Botta că avea doar 3 costume, dar felul în care le purta îţi dădea sentimentul că avea un număr nesfîrşit de piese de garderobă…dar chestia e că omul ştia cum să le poarte doar pe acele 3.

  Buna aşezare a duhului îl ajuta să o facă. Cum crezi, Dunia?

  • dunia spune:

   Nu cred ca as putea sa ma lepad de afirmatiile lui Alexandru Paleologu. Sa explic, nu personalitatea dumnealui ma impiedica, ci observatia pertinenta.
   Sa stii sa porti o haina tine de atitudine, dar fara asezarea buna a duhului te pierzi in slavirea idioata a hainei si nu a intregului tinuta-personalitate.

  • Dan spune:

   3 haine cu 3 pantaloni se pot purta în 9 feluri. Deci schimbi tinuta la 9 zile. Lumea nu mai tine minte cu ce te-ai îmbracat nici saptamâna trecuta. Daca mai adaugi camasile, cravatele si „palariile” lucrurile sunt si mai complicate…

 5. vladimir b. spune:

  Deci, suntem pe aceeaşi lungime de undă? Eu aşa cred!

 6. Vladimir B. spune:

  Mă bucur, că deşi comentez rar la tine pe blog – ne regăsim în armonie, nu în disparitate). Asta contează mai mult decât orice opinii de conjunctură, nechemate…

  • dunia spune:

   Asta se datoreaza bunei asezare a duhului, sunt convinsa. Nu ma avant sa zic ca nu am niciodata schimb de opinii de conjunctura, dar sunt foarte rare si clar nechemate.
   Ingrijesc un blog pretentios si cochet, iar asta indeparteaza multi farisei.

 7. Vladimir B. spune:

  Ca să fiu în ton cu direcţia propusă de tine – îndepărtează fariseii, şi „momeşte” vameşii? Oare nu ajungem astfel la trufie?

  • dunia spune:

   Se poate sa ma fac vinovata de putina trufie. Potrivit felului meu de a fi, am impartit mandria, am facut o ordine aristotelica si m-am asezat astfel. Descriu mandria intr-un context al respectului de sine si marlania cand ofensez, dar de marlanie ma tin foarte departe.

 8. Vladimir B. spune:

  Uf, devine tot mai periculoasă conversaţia noastră, pentru că tu eşti atât de sigură în aşezarea ta, încât unul care este mereu dubitativ, nesigur şi şovăitor (nu moraliceşte, desigur, ci ca postură de ajudeca!) se poate împiedica lesne în sofisme şi încercări de a se justifica! Şi cînd te gîndeşti că am pornit de la haine…de la rufa de pe noi, care trebuie să fie şi ea cât mai aleasă…?

  • dunia spune:

   Exact asta fac eu, incerc sa ma justific, rau mie. Sigura de asezarea mea sunt in scris, dar ca prezenta descriu sovairea.
   Sa mai zica cineva ca haina e doar un subiect monden! :)

 9. Vladimir B. spune:

  Ştii, Dunia, exact pentru asta m-am şi angajat în conversaţia cu pricina: să contrazic şi eu opinia generală, pentru că tu, anume tu, ai sugerat asta, şi finalmente, a-i şi spus-o răspicat.
  Demult haina nu e doar un subject monden, de fapt, nici nu a fost niciodată. Trivialitatea şi superficialitatea lumii în care ne e dat să trăim, l-a redus la doar atât.

  • dunia spune:

   Ma bucur ca am putut sa dezvoltam subiectul asta. Fac asta de foarte multe ori, spun cu voce tare ceea ce toti gandesc, dar nu formuleaza.
   Trivialitatea si superficialitatea pot fi combatute. Amin.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: