Dunia

flori de camp, sirop de zmeura, curcubee, oameni si carti

Prietenia, ceas stricat

Aveam de gând să scriu despre Mara azi. Azi plecai de la Severin cu mintea așezând textul ăsta. Dar îmi lipsesc niște fotografii, așa că intenția rămase doar dorință.
O să mâzgălesc acum despre prietenie câteva rânduri.
Săptămâna trecută, timpul meu propriu mi-a dăruit un moment de răgaz, iar acest răgaz am vrut să-l petrec cu cineva, nu singură.
Am avut poftă să sporovăiesc.
Karamazoava mea de Oltenia, adică sora mea, nu a răspuns la telefon, iar eu, privind ecranul telefonului în timp ce răgazul meu se ducea clar spre o oră cu îndatoriri, am apelat o prietenă ca să-mi încerc norocul.
Vii să mâncam ceva în Unirii?
Și așa am ajuns, prin întâmplări, să găsesc definiția prietenelor bune.
Prietenele bune înseamnă disponibilitate și timp creat.
De exemplu.
Mergem într-o drumeție?
Când?
Azi, pe la 3 jumătate.
Nu pot, am o programare.
Și nu poți s-o lași pe mâine?
La 3 jumătate ne pregăteam de drumeție.
Câți oameni se pun la dispoziția noastră? Nu suficienți. Nici nu îndrăznesc să cer eu însămi așa ceva, deoarece eu am preț pus pe propriul timp. Cunosc valoarea lui și nu aș abuza de timpul nimănui, dar sunt unele persoane în viața mea carora le-am permis și mi-au permis un statut de ceas stricat.
Stricăm timpul propriu când sufletul tânjește după o apropiere, iar fetele au nevoie să sporovăiască, să stea umăr lângă umăr și doar să privească lumea din jurul lor.
Nu am habar de ce, dar ne leagă foarte mult această obișnuință feminină.

Reclame

Filed under: Trăiri afective ale mele

14 Responses

 1. Claudia spune:

  Prietenele mele bune au tot plecat (departe, tari straine) si cumva, am obosit sa o iau de la capat cu sporovaiala… Nu zic, cateodata mai am chef cu cate o cunostinta, insa nu-i acelasi lucru. Chiar ma tem ca din omul deschis si „vorbaret” ma transform intr-o taciturna ce nu stie cum sa mai inventeze plimbari ca sa fie singura…

  • dunia spune:

   Nu este deloc acelasi lucru. Un alt motiv pentru care tanjesc uneori dupa aceste bune prietene este tacerea, tacerea de langa ele.
   Iar tu, domnisoara draga, gaseste ceva care sa te intoarca din drumul asta spre un fel de a fi taciturn, „vorbaretii” sunt vorbareti pentru ca au multe de spus.

 2. Prietenia ar trebui sa existe tot timpul, dar din pacate, nu tot timpul ea exista.

 3. dunia spune:

  Cu cine vorbesc mai exact?

 4. Si mie la fel, incantat de cunostinta.

 5. Si mie la fel, incatant de cunostinta.

 6. incantat*, imi scuzi greseala:).

 7. Bogdan spune:

  E vorba de sponteinitate. Intr-o relatie de amicite poate o mai treci cu vederea, desi sunt foarte deschis in a face lucrurile in mod spontan si ma simt dezamagit de cei ce nu-s de acord cu mine. Insa intr-o relatie(baiat-fata), sponteinitatea ar putea insemna si interesul pentru cealalta persoana.

  Cand eram mai mic putin se intampla sa vorbesc cu iubita la telefon pentru a ne ura noapte buna si ne era dor unuia de altul, intotdeauna as fi dorit si as fi fost in stare sa ma intalnesc cu ea atunci..la 12 noaptea. Eu eram capabil si aveam vointa sa strabat acei 5 km pana la ea cu un taxiu in miezul noptii, insa ea nu avea nici macar vointa de a accepta sa coboare in fata blocului. Situatiile astea ma demoralizeaza cu adevar!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: