Dunia

flori de camp, sirop de zmeura, curcubee, oameni si carti

11. Leapșă de la Cora

Am primit o leapșă de la Cora și am acceptat să scriu despre ea. Nu-mi amintesc când am făcut ultima dată o leapșă. O să mă găsiți oarecum ruginită, mai ales că eu trebuie să pun întrebările și tot eu să răspund.

Prima dată trebuie să-i mulțumesc Corei, mulțumirile sunt aferente acceptării lepșei. Cora, săru mâna de gând.

Imediat după, urmează să scriu 11 lucruri despre mine.
11 lucruri despre mine? Tot blogul este despre mine, dar o să încerc. O să o iau în ordine cronologică, de la prima amintire, la femeia de 30 de ani.

Primele mele cuvinte au fost caia caia uciucaia, le-am spus la 3 ani cățelei noastre de atunci. Am avut o bunică croitoreasă de care am fost atașată foarte mult și am pierdut-o destul de devreme. Am avut un câine cu 3 picioare. Am fost cu caprele pe câmp. Am furat cireșe. Am picat examenul de admitere în liceu la matematică. Am fost la olimpiadă la română. Am crezut în Făt Frumos. Am scris o carte în liceu. Urmează să plec într-o excursie prin Europa cu trenul două săptămâni. În iunie o să fiu femeia de 30 de ani.

Și cele 11 întrebări și răspunsuri.
E musai să fie 11? Dintr-o experiența a mea cu televiziunea din Timișoara, am aflat că cele mai importante întrebări sunt: cine? ce? de ce? unde? când? cum? pentru ce? O să pornesc de aici și poate mai reușesc să scot și altele.

Cine sunt?
Sunt fiică, soră, prietenă, cea mai bună prietenă, iubită, mamă, persiflantă, seducătoare. Cel mai mult sunt om și cel mai important sunt, nu am.

Ce sunt?
O oarecare căutătoare de spirit și de momente frumoase în viață.

De ce?
De ce nu? Deliciile vieții stau în greșelile vieții, iar greșelile sunt lecții din care înveți, iar eu îmi doresc să fiu o elevă eternă.

Unde am făcut toate aceste descoperiri?
În cărți, dar mai ales în oameni. Îmi place să privesc oamenii, să iau de la ei tot ce îmi pot da, iar un om de la care nu ai nimic de învățat trebuie doar salutat, nu să-ți mobilezi ființa cu el.

Când am făcut aceste descoperiri?
De-a lungul anilor.

Cum?
Am suferit, iar suferința e cea mai binevenită afecțiune.

Pentru ce?
Pentru devenire, pentru amuzament, pentru luminița din ochii mei căprui, pentru zâmbetul care e mereu pe chipul meu.

Care sunt florile mele preferate?
Florile de câmp.

Iubesc necondiționat?
Da, pe fetița mea Mara, ea e sigura privilegiată.

Căsătorită?
Nu.

Fidelă sau loială?
Loială.

Iar acum urmează să o dau mai departe la 9 persoane. Încep: anca, richie, dam, tomata cu scufiță, oana, sănuca, claudia, vladimir, bobby, andressa.  

Cu steluță:

Dam, încearcă să faci și tu puțin parte din blogosferă, fă leapșa în același stil pamfletar care te caracterizează.

Vladimir, încearcă și tu, te rog frumos.

Reclame

Filed under: Trăiri afective ale mele, , ,

15 Responses

 1. cora_ spune:

  hahahaaaaa, ai facut-ooo!!!
  Ai fost cu caprele, Dunia, ce frumos. Eu n-am apucat, ca bunica mea a vandut capra. O chema Madalina(nu pe bunica, pe capra).
  Si eu astept leapsa lui vladimir. :))

  • dunia spune:

   Am făcut-o de foarte multe ori, veri la rândul. Îmi amintesc și eu numele caprelor mele, Gica, Cicilica, Baba, o vacă, Dumana.

   O să așteptăm împreuna leapșa lui Vladimir.

   • arakelian spune:

    eu am crescut o buna parte a vietii la tara, am participat la toate etapele unei gospodarii, activ sau pasiv: vaci, oi, caprele altuia, pasari, porc, sapa etc

 2. […] capră și să uit pentru a mia oară de leapșă, așa că preiau și eu ce mi-a plăcut mai mult de la Dunia. O să zic 11 lucruri despre mine că dacă vă mai zic încă 11 o să vă plictisiți (de parcă […]

 3. dam167 spune:

  Stai, că n-am înțeles. Adică trebuie să zic eu 11 întrebări care îmi convin mie sau le iau pe astea? Ce heităru’ lu’ pește e ăla care scrie care sunt florile lui preferate?!

  Foarte tare aia cu capra pe care o chema o vacă. Singurul lucru mai tare era o pisică pe care o chema Ion.

  • dunia spune:

   Dragă dam, 11 care îți convin ție, eu așa am înțeles de la Cora, dar răspunde-mi mie aici, care sunt florile tale preferate? :)

   Azi chiar am umor, nu știu ce e cu mine.

   Bla, bla, bla! Pe vacă o chema Dumana, știu că ai înțeles.

   • dam167 spune:

    Florile mele preferate sunt cele mai ieftine. Păpădia ar fi, dar conform codului feminin nu se califică, deci nu e floare. Eu sunt un om practic și nu-mi place să dau banii pe buruieni.

   • cora_ spune:

    Eu am avut o gaina pe care o chema Costica, na!! Si sa stiti ca nu glumesc!

    Ma, leapsa asta a avut la un moment dat reguli precise, dar am zis sa le simplific si sa raspundem la 11 intrebari care vrem noi si sa spunem 11 lucruri despre noi, care vrem noi… adica de fapt e un fel de caracterizarea personajului. :))))

   • richie spune:

    Hmm.. Nu era mai simplu sa zicem de la inceput 22 de chestii/socoteli?

  • arakelian spune:

   noi aveam o oaie numita Calu. Calu, impreuna cu alta care pleca ca o capra inainte, si toate celelalte dupa ele, direct in porumb, porumbul altora evident, si asa a ajuns sa fie numite cele 2 rautati: Calu si Capra.

   • dunia spune:

    @arakelian

    Ah! Nu pot să povestesc aici cât de activă am fost eu în viața animalelor mele, vaci, oi, capre, porci, găini, câini. Chiar nu pot, nu mi-e rușine, dar există ipochimeni care stau și citesc, apoi formulează impresii în note imperative, și-mi scriu ca lașii în anonimat despre mine.
    Arakelian, dar ce povești se pot spune după ce am scos caprele din porumbul altora. :)

   • arakelian spune:

    haha, si tu? :)))

 4. dunia spune:

  Păi cum, se poate altfel? Dar chiar se poate altfel? :)

 5. […]  Mulțumește celui/celei care te-a nominalizat: Mulțumesc, Ddunia. 2.    Scrie 11 lucruri despre tine – de parcă 1.590 de posturi (ăsta e al 1.591-lea) ar […]

 6. […] fază m-am întrebat cine dracu’ e Cora. Încă nu știu, dar mi-a trecut. Am intrat la Dunia pe proiect și am găsit leapșă. Recunosc, am rânjit – lepșele astea mi se par o mare […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: